Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bougainvillea

Bougainvillea

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bougainvillea

Bougainvillea Bitkisi - Bougainvillea Özellikleri - Bougainvillea Hakkında

Bilimsel sınıflandırma
Alem: Plantae (Bitkiler)
Bölüm: Magnoliophyta
Kapalı tohumlular
Sınıf: Rosopsida
Takım: Caryophyllidae
Familya: Nyctaginaceae
Cins: Bougainvillea
Philibert Commerson ve Antoine Laurent de Jussieu
Türler

* Bougainvillea glabra,
* Bougainvillea spectabilis,
* Bougainvillea peruviana,
* Bougainvillea speciosa

Begonvil, mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, tırmanıcı özellikte ve ağaçsı bir bitkidir Güneşi sever Hastalık ve böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir

Adını, kendisini 1768 yılında Brezilya'da keşfeden ve Avrupa'da tanınmasını sağlayan Fransız amiral Louis Antoine de Bougainville'den almıştır

Yayılım

Ana vatanı Güney Amerika olan Bougainvillea Ekvator'dan orta Brezilya'ya kadar uzanan alanda yetişir
Yetiştirme ve bakım

Begonvilleri rüzgardan korumak gerekir Ilıman iklim bitkisi olduğundan kışı soğuk geçiren yörelerde iç mekanda yetiştirilebilir fakat havasız kaldığı takdirde çiçeklerini dökecektir Mekanın düzenli olarak havalanmasına dikkat edilmelidir

Süzek bahçe toprağını tercih eder Eğer çok sulanırsa çiçeklerini döker

Üretimi vejetatiftir, anaç bitkiden alınan yarı odunsu yan sürgünlerle gerçekleştirilir İlk dikildiği dönemlerde bol sulanması daha sonraları çiçeklenmeyi teşvik etmek amacıyla az sulanması gerekmektedir

Transplantasyon yaparken bitkinin kökünün kesinlikle hava almaması gerekir Transplantasyon öncesi bitkinin toprağının kuru olmasına dikkat edilmesi gerekir böylece kök, toprağıyla beraber bütün halinde çıkacaktır Eğer kökü yerinden oynatılırsa ve kök hava alırsa , bitki anında yapraklarını ve çiçeklerini buruşturacaktır Bu durumda derhal dikilip bolca sulanması bitkiyi kurtarabilir
Türleri

* Bougainvillea buttiana
* Bougainvillea glabra,
* Bougainvillea spectabilis,
* Bougainvillea peruviana,
* Bougainvillea speciosa

Alıntı Yaparak Cevapla

Bougainvillea

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bougainvillea

Mevlanin sayisiz nimetine sükürler olsun

sunun güzelligine bakar misiniz ya müthis

Alıntı Yaparak Cevapla

Bougainvillea

Eski 07-26-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Bougainvillea

allaha şükretmek için o kadar çok neden varki aslında halkısın canım teşekkür ederim begenmene sevindim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com