Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alan, tekniği, yapım, yeşil

Yeşil Alan Yapım Tekniği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeşil Alan Yapım Tekniği

Çim Yapım Tekniği - Yeşil Alan Biçilmesi Hakkında Bilgiler - Çimler Nasıl Biilmelidir

çim biçme hakkında bilmeniz gerekenler

Biçme, çim alanların en önemli bakım işlemlerinden birisidir

Çimin büyüme mevsiminde yoğun olmak üzere her dönemde biçme ihtiyacı doğabilir İyi bir çim örtüsü elde etmek için çim alanlarda uygulanacak biçim işleminde biçim zamanı, biçim yüksekliği, biçim sıklığı gibi ölçütler önem taşır Biçme işlemi havanın çok sıcak olmadığı, serin saatlerde ve çim yüzeyi kuru iken yapılmalıdır Biçilen çimler, özellikle hastalıkların (mantar vb) gelişebildiği nemli dönemlerde hızla çim alandan uzaklaştırılmalıdır Çim biçme makinesi ileri hareket halindeyken çim biçme yapılmalıdır

Çim biçme makinesinin bıçağı keskin olmalı ve üniform biçim yaptığından emin olunmalıdır

Çim bitkisi biçilirken, mevcut boyunun 1/3 ‘den fazlası tek seferde biçilmemelidir

Çim sepeti dolduğunda tamamen boşaltılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com