Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kebereotugiller

Kebereotugiller

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kebereotugiller

Kebereotugiller Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Kebereotugiller Bitkisi Hakkında - Kebereotugiller Hakkında

Kebereotugiller, (Capparaceae) Brassicales takımına ait bir familyadır

Tropik ve subtropik bölgelerde yayılmış 28 cins ve 700 kadar tür ihtiva eder Türkiye'de 2 cins ve buna bağlı 5 tür bulunmaktadır

Morfolojik özellikleri
Ağaç ve çalı şeklinde, nadiren otsu, bazen tırmanıcı bitkiler şeklindedir Yapraklar basit veya palmat bileşik, stipullar kalıntı halinde (bez veya diken şeklinde), bazen eksiktir ve alternat dizilişlidir

* Çiçekler erdişi, genellikle zigomorf simetrili ve rasem şeklindedir
* Kaliks 4 serbest sepallı, korolla 4 serbest petallıdır
* Stamen 4 veya daha fazla sayıdadır
* Ginekeum 2 bileşik karpelli, ovaryum tek lokuluslu, üst durumlu, ovül sayısı az veya çok, plasentalanma parietaldir
* Meyve kapsül veya bakka şeklindedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com