Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakımı, bambu, çiçeği

Bambu Çiçeği Bakımı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bambu Çiçeği Bakımı

Bambu Çiçeği Bakımı nasıl yapılır - bambu bakımı - bambu çiçeği

Bambular iki yüzden fazla türe ayrılır Bazı bilim adamları bunu beş yüze kadar çıkarırlar Bambulardan çoğu Asya’ da, büyük bir kısmı ise Amerika’ da, bazıları Afrika’da, deniz yüzeyinde 3000 m ( Himalaya ), hatta 5000 m ( Andlar ) yüksekliğe kadar yetişir Bambunun, içi boş ve düğüm düğüm bölmeli bir gövdesi, düğümlere bağlı sürekli yada süreksiz bir yaprak kını ve başaklardan oluşan az çok dallı salkım biçiminde çiçekleri vardır En büyük bambu türü ( Cava’ da yetişen Gigantocloa maxima ) 45 m boy yapar

Hemen hemen bütün bambular, Güney Avrupa iklimine uyum gösterir Bugün bambular tropikal kuşakta yer alan ülkelerin hemen hepsinde yetiştirilmektedir Çin kökenli olan saz bambu, Cezayir’ de yetiştirilir Bambular kök parçalarıyla yetiştirilip çoğaltılır Bambuların hafif fakat esnek ve dayanıklı olan gövdeleri ( sapları ), gemi direği ve yapı gereci olarak kullanılır ( Çin ve Japonya’ da bazı köylerde evlerin tümü bambu odunuyla yapılmıştır) bambu gövdeleri enine kesilerek, bunlardan vazolar, kutular, trampetler yapılır Körpe filizleri sebze olarak yenilir Bazı bambu türleri çok nitelikli kağıt hamuru verebilir XVII yy’ da, Avrupa’ ya ithal edilen bambu gövdelerinden az çok işlenerek evlerde, teraslarda ve bahçelerde kullanılabilen hafif mobilyalar yapıldı Türkiye’ de XIX: yy’ ın ikinci yarısında, saray bahçelerinde yetiştirilmeye başlayan bambulardan bir grup bugün Beylerbeyi Sarayı’ nın bahçesindedir Akdeniz ve Ege Bölgelerinde de bambu yetiştirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com