Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
passiflora, tripartita

Passiflora Tripartita

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Passiflora Tripartita

Passiflora Tripartita Bitkisi - Passiflora Tripartita Özellikleri - Passiflora Tripartita Bitkisi Hakkında

Bilimsel sınıflandırma
Alem: Plantae (Bitkiler)
Bölüm: Magnoliophyta
(Kapalı tohumlular)
Takım: Malpighiales
Familya: Passifloraceae
(Çarkıfelekgillergiller)
Cins: Passiflora
Tür: P tripartita
Alt tür: P tripartita var mollissima

Passiflora tripartita var mollissima, çarkıfelekgiller (Passifloraceae) familyasından çarkıfelek cinsinin bir varyetesi

Muz şeklinde meyvelere sahip olduğu için İngilizcede "Muz passiflorası" olarak da adlandırılmaktadır Anavatanı Venezüella ve Peru'dan Amerika'nın fethi sonrası İspanyollar aracılığıyla dünyaya yayılmıştır Meyvelerinin lezzetli olması nedeniyle gıda endüstrisinde kulllanılmaktadır Meyveleri meyve suyu,tatlı yapımında kullanıldığı gibi çiğ olarakta tüketilebilmektedir Soğuğa dayanıklı bir tür değildir Bununla birlikte, bu tür ile neredeyse aynı özelliklere sahip P tarminiana ile birlikte Hawaii ve Yeni Zelanda gibi sonradan getirildiği ülkelerde hızlı yayılması ve yerel bitki örtüsüne zarar vermesi sebebiyle "istilacı tür" olarak değerlendirilmektedir Öyle ki Yeni Zelanda devleti bu bitkinin ülke sınırları içerisinde satışını,dağıtımını ve üretimini yasaklamıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com