Karabuğday |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KarabuğdayKarabuğday Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Karabuğday Bitkisi Hakkında - Karabuğday Hakkında Karabuğday (Fagopyrum esculentum), kuzukulağıgiller (Polygonaceae) familyasından Fagopyrum cinsine mensup bir bitki türü Eskiden Polygonum cinsi altında sınıflandırıldığı da olmuştur![]() Verimliliği buğdaya göre daha düşüktür %11 protein ve %2 yağ içerir Bununla birlikte, kurak ve engebeli arazilerde ve serin iklimlerde yetişebilme özeliği vardır Hızlı ürer ayrıca zararlı otların gelişmesini engeller![]() ![]() Unu tek başına ekmek yapımına uygun değildir Yapısı bir tahıldan çok kabuklu yemişe uygunluk göstermektedir En çok Bağımsız Devletler Topluluğu ve Polonya'da yetiştirilir Fransa, Kanada ve ABD'de kümes ve çiflik hayvanları yemi olarak kullanılır Fransa'nin Normandiya bölgesinde karabuğday unundan bir çeşit krep/höşmer yapılır Rusya'da ve Orta Avrupa'da aşı, tipik bir kırsal kesim yemeğidir Kore'de yöresel bir peltenin, Japonya'da ise uzmanlık gerektiren, özel restoranlarda sunulan bir çeşit erişte ve çorbasının temel malzemesidir![]() Kasha, karabuğdayın kabuğu ayıklanmış ve kavrulmuş halidir Tam veya öğütülmüş olabilir Kendine has güçlü ve hafif acı bir fıstıksı tadı vardır![]() Karabuğday Gluten içermez, çölyak hastaları ve gluten allerjisi olanlar için uygundur İçinde bazı insanlarda allerji yapabilen başka maddeler vardır; İlk haşlama suyunu dökerek elenebildiği söylenir![]() |
|
|
|