Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karabuğday

Karabuğday

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karabuğday

Karabuğday Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Karabuğday Bitkisi Hakkında - Karabuğday Hakkında

Karabuğday (Fagopyrum esculentum), kuzukulağıgiller (Polygonaceae) familyasından Fagopyrum cinsine mensup bir bitki türü Eskiden Polygonum cinsi altında sınıflandırıldığı da olmuştur

Verimliliği buğdaya göre daha düşüktür %11 protein ve %2 yağ içerir Bununla birlikte, kurak ve engebeli arazilerde ve serin iklimlerde yetişebilme özeliği vardır Hızlı ürer ayrıca zararlı otların gelişmesini engeller

Unu tek başına ekmek yapımına uygun değildir Yapısı bir tahıldan çok kabuklu yemişe uygunluk göstermektedir En çok Bağımsız Devletler Topluluğu ve Polonya'da yetiştirilir Fransa, Kanada ve ABD'de kümes ve çiflik hayvanları yemi olarak kullanılır Fransa'nin Normandiya bölgesinde karabuğday unundan bir çeşit krep/höşmer yapılır Rusya'da ve Orta Avrupa'da aşı, tipik bir kırsal kesim yemeğidir Kore'de yöresel bir peltenin, Japonya'da ise uzmanlık gerektiren, özel restoranlarda sunulan bir çeşit erişte ve çorbasının temel malzemesidir

Kasha, karabuğdayın kabuğu ayıklanmış ve kavrulmuş halidir Tam veya öğütülmüş olabilir Kendine has güçlü ve hafif acı bir fıstıksı tadı vardır

Karabuğday Gluten içermez, çölyak hastaları ve gluten allerjisi olanlar için uygundur İçinde bazı insanlarda allerji yapabilen başka maddeler vardır; İlk haşlama suyunu dökerek elenebildiği söylenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com