![]() |
Bakteriyel Yumuşak Çürüklük |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakteriyel Yumuşak ÇürüklükBakteriyel Yumuşak Çürüklük Nedir - Ispanakta Bakteriyel Yumuşak Çürüklük - Ispanak Hastalığı - Bitki Hastalığı Bakteriyel Hastalık etmeninin genel özellikleri: Pectobacterium carotovorum (Jones 1901) Waldee 1945 (AL 1980) emend ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hastalık Etmeninin Belirtileri (Simptomları): Hastalik etmeni sadece Crucifer bitkilerinde degil, bir çok diger kültür bitkileinde de yaygin bir hastalik etmenidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mücadelesi Kültürel mücadele 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() Bulasik tohum yataklarinin sezon süresince Chloropicrin ile ilaçlama tavsiye edilir ![]() ![]() ![]() Zirai Mücadele Teknik Talimatlarina göre tavsiye edilen kimyasal ilaçlar(100 Litre su için): Bakir Oksit WP 50% (300-400 g) Bakir Oksiklorid WP 50% (300-400 g) Bakir Kompleks + Mancozeb WP (21+20% 300 g) Bazik Bakir Sülfat WP 52 ![]() Bakir Hidroksit WP 50% (250 g) Yag ve rosin asitlerinin Bakir Tuzlari EC 51 ![]() |
![]() |
![]() |
|