Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çimlerde, sararma

Çimlerde Sararma

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çimlerde Sararma

çim alanlarının sulanması - çim bakımı - çim alanlarının su ihtiyacı

Çim alanların sulanmasında genel kural; toprağın 20-30 cm derinliğine kadar olan kısmı rutubetli hale gelinceye kadar sulanmasıdır Hafif topraklarda bu işlem yaklaşık 1 saatte gerçekleştiği halde ağır topraklarda 3 saatte gerçekleşir Yani süre toprak türüne bağlıdır

Sistemli sulama ihmal edildiğinde çimlerin kök gelişimleri yüzeysel olur Yağmurlama sistemi suyu sindire sindire vermesi bakımından faydalıdır Fazla su vermekte besin maddelerinin yıkanması bakımından zararlıdır

Genel olarak m2 için her defasında 10 lt Su verilmesi normaldir Bu miktar fazla geçirgen topraklarda biraz arttırılır Ayrıca iklim ve sıcaklık durumu da dikkate alınmalıdır

Sulama akşam üzeri veya sabah erken saatlerde yapılmalıdır

Kullanılan suyun sertliği ve klor içeriği dikkate alınmalıdır Sertfazla kireçli sular toprak reaksiyonunu alkalene dönüştürür Asitli topraklarda daha iyi gelişme gösteren Agrostis ve Festuca türlerinde sakıncalar yaratır çimi bozabilir

Çim alanlarında su ihtiyacı yaprakların sararmasısonra kahverengiye dönüşmesiyle anlaşılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com