Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkiler, çiçekli, lilium

Lilium - Çiçekli Bitkiler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lilium - Çiçekli Bitkiler

çiçekli bitkilere örnekler - liliumun özellikleri - lilium nasıl yetiştirilirYoğun çiçekli ve çiçekleri büyük, çiçeklerinin iç kısımları değişik renkli ve desenli olup, beyaz, turuncu, sarı, pembe renklidir

Nem isteği fazladır Çiçekte iken toprağı devamlı nemli tutulmalı, aydınlık bir yerde bulundurulmalıdır

Büyüme dönemi sonunda bitkinin sararan yaprakları kesilip alınır Soğanlı bir bitkidir

Soğan kısmı topraktan çıkarılıp gelecek seneye kadar kuru ve serin bir yerde saklanır

Ayrıca sümbül soğanı gibi toprağa dikilerek de çoğalması sağlanabilir

Çiçeklenmede haftada bir bitki besini verilmelidir

Üretimi soğanla olur

Saksı değişimi her yıl ilkbaharda yapılır

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com