![]() |
Tarhana Otu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarhana OtuTarhana Otu Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Tarhana Otu Yetiştiriciliği - Tarhana Otu Hakkında TARHANA OTU (Echinophora tenuifolia) Maydonozgiller familyasındandır ![]() Diğer adları çördük,çörtük,çorduk,çörtük otu,çöğür,çöyür otu ![]() 20-50 cm boylarında çalı görünümlü türüne göre dikensiz yada dikensiz yumuşak tüylü,iki yada çok yıllık ,sarı çiçekli ve güçlü kokulu bitkilerdir ![]() ![]() Bileşiminde uçucu yağ bulunur ![]() Kurutulmuş yaprakları ve çiçekli dallarının yara iyileştirici etkisi vardır ![]() ![]() 50 gram kurutulmuş yaprak ve çiçekli dalın üzerine 1 litre kaynar su dökülür 10 dakika bekletilir,süzülüp günde 3 kez birer bardak içilirse mide ülserine iyi gelir,iştah açıcı etki gösterir ![]() Turhan Baytop Echinophora orientalis türünün köklerinin Van dolaylarında çöven adıyla bilindiğini koku ve gevreklik vermesi için helvaya eklendiğini belirtir ![]() İzmir’de kurutulmuş bulunan Işık Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A ![]() ![]() Bitkisel yemekler konusunda çeşitli kitapları bulunan Tijen İnaltong tarhananın yapımında tarhana otuna duyulan ihtiyacı bakın ne güzel anlatır:”Kışın güne tarhanasız başlanır mı?Un, biber, yoğurt, tarhana otu karıştırılıp güzelce yoğurulacak ![]() ![]() Tarhana otu, bunların yanında etli yemeklere ve balığa eklenir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|