Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mürrüsafi

Mürrüsafi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mürrüsafi

Mürrüsafi Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Mürrüsafi Yetiştiriciliği - Mürrüsafi Hakkında

MÜRRÜSAFİ

(Commiphora myrrha)

Burseraceae familyasındandırDiger adları mirra,mirri safi

10 metre boylarında küçük ve dikenli yaprakları zeytin yapraklarına benzeyen bir ağaçcıktırSivri dikenleri dokunan canlının derisine batar böylece hem bir koruyuculuk görevini yerine getirir hemde dışardan bitkiye estetik bir görünüş katar

Arabistan,Somali,Habeşistan dağlarında yetişir

Bu ağacın gövdesini saran ince kabuğun yaralanmasıyla elde edilen reçine tarihin en eski çağlarından bu yana halk hekimliğinde yaygınlıkla kullanılmıştırGözyaşı şeklinde sızan bu reçine önce sarımsı beyazdır, kurur kalınlaşırken kırmızılaşırözel kokusu acımsı lezzeti vardırTarihte Pers krallığının bütün kadınları bu kokudan sürünürler ve kralın giyisileri de bununla kokulanırdı

Bileşiminde reçine , acı madde,uçucu yağ ve zamk bulunurParfümeri endüstrisinde, kozmatik ve merhem yapımında kullanılırDiş macunu ve uyarıcı toniklerin oluşumuna girer

Güçlendirici,uyarıcı, enerji verici,mikrop öldürücü,spazm çözücü, balgam söktürücü, göğüs yumuşatıcı,ishal ve iltihap giderici,yara iyileştirici ,yara kapatıcı,çürümeyi-kokuşmayı önleyici yatıştırıcı etkileri vardır

İştahsızlığa, nefes darlığına, kadın hastalıklarına , ağız yaralarına, öksürüğe, bronşite,vereme,basura ve çeşitli hastalıklara karşı kullanılır

Bu etkileri elde etmek için günde 05-1 gram alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com