Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dikensiz, gerçek, gül, oldu

Dikensiz Gül Gerçek Oldu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dikensiz Gül Gerçek Oldu

Dikensiz gül - gül resimleri - kırmızı gül - SDÜ Ziraat Fakültesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı - Yabani güller

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünde laboratuvar ortamında yabani güllerden dikensiz gül üretildi

SDÜ Ziraat Fakültesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd Doç Dr Yusuf Canlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, dikensiz gül üretimi konusunda yaklaşık bir yıldır laboratuvarda çalıştıklarını ve yabani güllerden dikensiz gül üretmeyi başardıklarını bildirdi

Canlı, ''Yabani güllerle gerçekleştirdiğimiz çalışmayı Isparta gülüne entegre edeceğiz Amacımız, dünya parfüm firmalarına gül yağı esansı sunan Isparta gülünü dikensiz üretmek'' dedi

Dikensiz gül projesini Isparta gülü karakterine entegre etme çalışmasını sürdürdüklerini ifade den Canlı, bunu başarabildikleri takdirde gerçek amaçlarına ulaşmış olacaklarını kaydetti

Dikensiz gül üretiminin gülün rekoltesini etkilemeyeceğine değinen Canlı, sadece işçilik maliyetini düşüreceğini belirtti Gül hasadı döneminde en büyük sorunun gül toplamada yaşandığını aktaran Canlı, dikensiz gül toplayan bir işçinin günlük topladığı gül miktarının artacağını bildirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com