Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkiler, obur

Et Obur Bitkiler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Et Obur Bitkiler

Et Yiyen bitkiler - Et Yiyen Obur Bitkiler - Bitkiler Obur Bitkiler -Böcek Yiyen Bitkiler

• DOĞA HARİKASI : BÖCEK YİYEN BİTKİLER

ET İLE BESLENEN BİTKİLER

Henüz az tanınmış ve belki de doğanın en ilginç bitki grubu olan böcek yiyen bitkileri yıllardır yetiştirmekteyim ve bu konuda oldukça geniş bir koleksiyonuna sahibim

Bataklık ve asitli gibi besinden yoksun topraklarda yetişen bu bitkiler, zamanla besinleri toprak dışından temin etmek üzere evrime uğramışlardır Bunun için oldukça dahiane böcek yakalama yöntemleri geliştirmişlerdir Bu metodlar genelde aktif kapan ve pasif kapan olarak ikiye ayrılır Aktif kapana en iyi örnek Venüs Sinek Kapanı'dır (Dionea muscipula) Bu bitkinin kapan şeklinde yaprağı içine bir böcek girdiği zaman, kapan aniden kapanarak içindeki böceği

hazmetmeye başlar Böcek bir hafta içinde tamamen sindirilerek bitkinin besin ihtiyacı karşılanır Böceğin bitkinin kapanına cezbedilmesi için bitki aromalı bir nektar salgılar Bu nektara kanan böcekler kapanın içine girdiklerinde kapan saniyenin otuzda biri bir hızla kapanarak böceği hapseder Daha sonra bitki böceği hazmetmeye başlar ve bir hafta sonra geride böceğin sadece artıkları kalır Venüs Kapanının kapan mekanizması çizimini altta görebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com