![]() |
Karakavak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KarakavakKarakavak Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Karakavak Bitkisi Hakkında - Karakavak Hakkında Karakavak (Populus nigra), söğütgiller (Salicaceae) familyasından anavatanı Avrupa, güneybatı ve Orta Asya olan ve Türkiye'de doğal olarak bulunan bir kavak türü ![]() Morfolojik özellikleri 30 m'ye kadar boylanan karakavağın tacı geniş yumurtamsı; kabuğu soluk gri renkte, yaşlandıkça oluklaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fiziksel özellikleri Çiçekler Nisan ayında açarken, tohumlar Haziranda tamamen olgunlaşır ![]() ![]() ![]() ![]() Alt türler Üç alt türe ayrılır: Populus nigra subsp ![]() ![]() ![]() ![]() Populus nigra subsp ![]() ![]() ![]() ![]() Populus nigra subsp ![]() ![]() ![]() Dağılımı İç Anadolu ve Batı kardeniz bölümü doğal yayılış alanıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karakavak |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KarakavakEvet ben bunu tam 5,5 yıl önce yaşadım ![]() ![]() Kocamı,sevgilimi,ömrümü,sevdiğim adamı kaybettim ![]() ![]() O ebedi aleme göçüp gittiğinde bende bittim ![]() ![]() ONU ÇOK ÖZLÜYORUM VE SONSUZA DEK SEVECEĞİM ![]() DİLERİM ALLAH KİMSEYE BÖYLE BİR ACI YAŞATMASIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|