Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
diş, otu, yalancı

Yalancı Diş Otu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yalancı Diş Otu

Yalancı Diş Otu Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Yalancı Diş Otu Yetiştiriciliği - Yalancı Diş Otu Hakkında

YALANCI DİŞOTU

(Ammi majus)

Maydanozgiller familyasındandır

25-100 cm boylarında, beyaz çiçekli, bir yıllık, otsu bir bitkidirMeyveleri 15-2 mm uzunluktadırBilinen diş otundan farkı olgunlaşma sırasında meyve saplarının kalınlaşmaması ve demet halinde olmamasıdır

Meyvelerin bileşiminde acı madde, sibit yağ, reçine ve furokumarin türevleri bulunur

İştah açıcı ve gaz söktürücüdür

Bu özellikler eski Mısırlılardan bu yana bilinir

50 gram meyvenin 1 litre (5 bardak) kaynar suda 10-15 dakika bekletilip süzülmesiyle elde edilen çaydan günde iki-üç kez birer bardak içilir

Ayrıca furokumarin türevlerinin başta sedef hastalığı, vitiligo olmak üzere kimi deri hastalıklarına iyi geldiği de saptanmıştır

Dikkat, doz aşımından kaçınmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com