Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asilbent

Asilbent

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Asilbent

Asilbent Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Asilbent Hakkında - Asilbent Faydaları - Asilbent Yetiştiriciliği

(Styrax benzoin)

Ayıfındığıgiller familyasındandırAselbent de denir

8-16 m boylarında gri kabuklu bir gövdesi hoş kokulu damarlı,silindirik yaprakları ,morumsu ve borumsu güzel çiçekleri olan bir ağaçtır

Bir Endonezya efsanesine göre yoksul ailesine kanı pahasına yardım etmek isteyen bir genç kızın biçim değiştirmesiyle ortaya çıkmış bir ağaçtırMayıs agostos aylarında bitkinin gövdesinde açılan küçük yaralardan sızan önce sarımsı zamanla esmerleşen reçine yeterince serleşince ağaçtan kazınırBu reçineye asilbent deniyor

Bileşiminde organik asitler ve uçucu yağ bulunur

Asilbent üretildiği Uzakdoğu da kötü ruhları kovmak için tütsü olarak yakılırÜnlü java sigaralarına ve diğer tütsülerin içine katılırParfümeri sanayinde kullanılır

Mikrop öldürücü ,balgam söktürücü ,yumuşatıcı,idrar söktürücü, yara iyileştirici özelliklerinden dolayı halk hekimliğinde kullanılırÖksürüğü keser ,yaraları iyileştirir,hoş kokusundan dolayı tütsü yapılırÖksürük için kaynatıp suyunu içmek yaralar içinde bu suyu dışardan sürmek gerekir

Modern tıbbın da kabul ettiği bir eczadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com