Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiy, otu

Çiy Otu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çiy Otu

Çiy Otu Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Çiy Otu Hakkında - Çiy Otu Faydaları - Çiy Otu Yetiştiriciliği

(Drosera rotundifolia)

Suibriğigiller familyasındandırDiğer adları çay otu, çiğ otu, çih otu, sinek kapan, güneş gülü

5-15 cm uzunluğunda bir sapın üzerinde temmuz-eylül aylarında sadece birkaç saatliğine 5 taçyapraklı küçük beyaz çiçekler açan uzun tüylü yaprakları olan küçük çok yıllık otsu bir bitkidir

600-2000metrelerde ülkemizde Kuzeydoğu Anadolu’da görülürUzun tüyleri sayesinde yapraklarına konan küçük böcekleri parçalayıp protein ihtiyacını karşılar

Fransada koruma altında olan ve taşınması ticareti yasaklanan bir bitkidirBileşiminde droseron,flavanol,plumbagin,naftokinon bulunur

Toprak üstü kısımlarının suda kaynatılmasıyla elde edilen sıvının idrar arttırıcı ateş düşürücü terletici ve yatıştırıcı özelliklerinin yanında asıl spazm çözücü öksürük giderici etkileri vardır

Böylece boğmaca bronşit, astım hasta-lıklarının vazgeçilmez ilaçlarından biri olup çıkarAncak dikkat yüksek doz zarar verir hekim denetimi olmadan kullanılmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com