Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antarctica, asması, cissus, frenk

Frenk Asması - Cissus Antarctica

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Frenk Asması - Cissus Antarctica

çiçeksiz bitkiler grubu - asmagiller grubu - gölge seven çiçekler - yarı gölge seven bitkiler - salon çiçekleri - frenkasması bitkisi tanıtımı

Frenk Asması

Frenkasması asmagillerden bir bitki olup, yabani asmaya benzeyen bir sarmaşık türüdür Koyu yeşil yaprakları, kenarları dişli güzel yaprakları olur Saksı içinde büyümeye elverişlidir ve 2 mt?ye kadar boylanabilirFrenkasması saksıya dikilen kazıklarla desteklenmelidir Aksi takdirde kırılma riski vardır

Nemli ortamları seven bitki zengin karışımlı toprakta yetişir Bitkinin yapraklarına yaz aylarında sıklıkla su püskürtmek gerekir Çok sıcak ve kuru ortamlarda yaprakları küçülür ve hatta dökülür

Yarı gölge ya da gölge yerlerde tutlmalı, direkt güneş ışığına maruz bırakmamalıdır Serin ve havadar ortamları seven bitki, kış aylarında 10 dereceye kadar dayanıklılık gösterir

Ayda iki defa olmak üzere yaz aylarında standart sıvı gübre verilmelidir Saksı değişimi kökleri saksıyı doldurduğu zaman yapılır Uygun toprak bir numara büyük saksıya ilave edişlmek suretiyle dikimi gerçekleştirilir Saksı çapı 20 cm?e ulaştığında ise; kökler kırpılır ve aynı saksıya tekrar dikilir

Üretimine gelince Bitki tek yapraklı gövde çeliklerinin daldırılmasıyla çoğaltılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com