Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
şalgamı, şeytan

Şeytan Şalgamı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeytan Şalgamı

Şeytan Şalgamı Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Şeytan Şalgamı Yetiştiriciliği - Şeytan Şalgamı Hakkında
ŞEYTAN ŞALGAMI

(Bryonia alba)

Kabakgiller familyasındandırDiğer adları it kabağı,semiz kabak,yağ kabağı,beyaz yabankabağı,bin kulaç

3-4 metre uzayabilen ,tırmanıcı,çok yıllık,otsu bir bitkidirYapraklarının koltuğundan çıkan bıyıksı uzantılarla, ulaştığı nesnelere tutunurYapraklar genellikle beş bölümlü,almaşık dizilişli,uzun saplı,pürtüklüdürBeş taçyapraklı ,yeşilimsi sarı çiçeklerini yaz aylarında açarMeyveleri önce yeşil olgunlaşınca siyah bir renk alır 4-6 tohumludurKökü turp gibietli,dışı sarımsı ,içi beyazdır,acı lezzetlidir

Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesinde yetişirDekoratif ve balverici bir bitkidir

Toprak üstü kısımlar iyice olgunlaştıktan ,yapraklar sararıp kurumaya yüz tuttuktan sonra, ağustos-ekim aylarından kökler topraktan çıkarılıp temizlenirDilimlere ayrılıp kolayca kuruması sağlanır

Bileşiminde nişasta, brionidin alkoloiti, briorezin sakızı, sepi maddeleri, bolca ishal edici maddeler, glikozitler, eterik yağ ve çeşitli enzimler bulunur

İshal edici ve idrar arttırıcı etkileri vardır

Bunun için ince ince kıyılmış 05 gram kök 2 çay bardağı kaynar suyla demlenir, elde edilen sıvı hekim denetiminde iki günde içilir

Bir çay kaşığı taze bitki ezilir, 100 gram saf zeytinyağıyla iyice karıştırılırsa, elde edilen karışım eklem romatizmalı bölgelere dikkatle sürülür

Dikkat, aslında zehirli bir bitkidir, hekim denetimi olmadan kullanılmamalıdır!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com