Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düğme, gümüş

Gümüş Düğme

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gümüş Düğme

Gümüş Düğme Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Gümüş Düğme Hakkında - Gümüş Düğme Faydaları - Gümüş Düğme Yetiştiriciliği

(Tanacetum parthenium)

Papatyagiller familyasındandırDiğer adları Koyungözü,Feverfew

20-60 cm boylarında , yuvarlak kesitli,dallara ayrılan yapıda, seyrek tütlü,yeşil gövdeli,güçlü kokulu, çok yıllık otsu bir bitkidirHoş kokulu parçalı yaprakları vardırdal uçlarında açan çiçeklerinin çevresindeki dilsi yaprakları beyaz, ortası sarıdırÇiçeğin ortasındaki sarı bölümün yassılığı onu diğer papatya türlerinden ayırmaya yararKüçük dar ve yassı kahverengi tohumları vardırTrakya’da Karadeniz’de ve Doğu Anadolu’da yetişir

Serin yerlerde evlerde ve bahçelerde de yetiştirilirBitkiler arasında 30 cm lik aralık yeterlidir

Çiçeklerin bileşiminde partenolitler, acı madde ve uçucu yağ bulunurÇiçekli dalların güçlendirici, uyarıcı, ateş düşürücü,adet getirici,böcek öldürücü;taze yapraklarınsa migreni geçirici etkileri vadır

Bu etkileri elde etmek için çiçekli dallardan 20-50 gramı 1 litre suda kaynatılır, soğutulup,süzülerek günde iki üç kez birer bardak içilir lezzeti acı olduğundan bal ile tatlandırılır

Adet getirmek için 3-4 gün önceden günde 3-4 bardak içilirMigreni geçirmek için bir ay kadar hergün 2-3 taze yaprak ekmek içine konarak yada balla ezilerek yenir

Piyasada bitkiden yapılan 520 mg lık hazır ekstre bulunmakta olup bundan yemeklerle birlikte günde iki kapsül alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com