Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeği, çoban

Çoban Çiçeği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çoban Çiçeği

Çoban Çiçeği Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Çoban Çiçeği Hakkında - Çoban Çiçeği Faydaları - Çoban Çiçeği Yetiştiriciliği

(Polyggonum aviculare)

Çuhaçiçeğigiller familyasındandırDiğer adları sarı çiçek , suçiçeği, ayıkulağı, tutya

20-30 cm boylarında sarımsı-kahverengi kısa kökgövdeli rozet yapraklı mart-mayıs aylarında saplı altın sarısı çiçekler açan çok yıllık otsu bir bitkidirSarı taçyaprakların her birinin tabanında turuncu bir benek görülürTüylü ve pürtüklü yaprakları marula benzer

Tohumları ekilerek ve büyük gövdeler bölünerek yetiştirilirGüneşli ve yarı gölgeli yerleri tercih eder

Çiçekleri reçel ve şarap yapımında değerlendirilir;Bileşiminde saponin uçucu yağ ve glikozitler bulunur

Balgam söktürücü ve öksürük kesici olarak bitkinin ilkbaharda toplanıp gölgede kurutulmuş çiçeklerinden ve sonbaharda sökülüp kurutulmuş kökgövdelerinden yararlanılır

Demlenmiş çiçeklerden yada kaynatılmış köklerden günde 2-3 kez birer bardak içilmesi göğsü yumuşatır , bünyeyi terletir,balgam söktürür,kabızlığı ve gazı giderir idrarı arttırır , spazmı çözer, gerginliği dağıtır,sinirsel baş ağrılarını yok eder, uyku verici etkiler gösterir

Böylece gripten bronşite kabızlıktan migrene,uykusuzluktan, baş dönmesine idrar yollarından kalbe uzanan pek çok rahatsızlıkta iyileşme gözlenir

Bitkinin taze yaprakları da yara bere ve çıbanlara dışardan uygulanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com