Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
helvacı, kabağı

Helvacı Kabağı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Helvacı Kabağı

Helvacı Kabağı Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Helvacı Kabağı Yetiştiriciliği - Helvacı Kabağı Hakkında

HELVACI KABAĞI
(Cucurbita maxima)
Kabakgiller familyasındandırDiğer adı kestane kabağı

İri meyvesi basık küremsi,üzeri dilimli,boz,sarı yada kırmızımtırak renkli bir kabak türüdürEtli iç kısmı sarı- turuncudur Çokluk tatlısı yapılarak tüketilirÇekirdekleri ve meyvesi sağlığa yararlıdır
Bileşiminde A, C,ve B grubu vitaminler , fosfor,kalsiyum, potasyum,sodyum,demir,mineralleri,lesithin,cucurbi tacine bulunur

Solucan düşürücü,idrar söktürücü,mesane rahatsızlıklarını iyileştirici,prostatı önleyici,romatizma agrılarınıdindirici,yüksek tansiyonu düşürücü etkileri vardır
Bunun için bolca meyvesi yada çekirdeği yenir, çekirdeği suda ezilerek içilir
Çekirdek ezilerek dışardan uygulanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com