Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hıyarşembe

Hıyarşembe

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hıyarşembe

Hıyarşembe Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Hıyarşembe Yetiştiriciliği - Hıyarşembe Hakkında

HIYARŞEMBE

(Cassia fistula)

Baklagiller familyasındandırDiğer adları hint keçiboynuzu , hint hıyarı, hıyarı şember

8-10 metre boylarında , karşılıklı dizilmiş bileşik yapraklı bir ağaç türüdürİlkbaharda başlayıp yaz boyunca açmaya devam eden hoş kokulu salkım sarı çiçekleri vardır

Anayurdu Hindistan olmakla birlikte tropikal bölgelerin tamamında yetişirBu ağacın 30-50 cm uzunluk ve 3 cm çapındaki çikolata renkli silindirik meyveleri kullanılırMeyvelerin içindeki bölmelerde 25-100 tohum bulunurMeyvelerin yenmesine karşılık tohumlar zehirlidir

Meyvenin bileşiminde pektin,müsilaj,şekerler,zamk,antrasen,türevleri bulunur

Tarihin eski çağlardan bu yana kabızlık giderici ve sindirim kolaylaştırıcı olarak değerlendirilir

Mikrop öldürücü etkisi de vardırDizanteriye karşı kullanılır

Bunun için meyve öylece yenir yada 50 gramlık bitki 1 litrelik kaynar suyla demlenir ve günde üç kez birer bardak içilirEtkisi hafif olduğu için çocuklarda rahatlıkla kullanabilirYılan sokmalarında , akrep ısırmalarında ve benzeri rahatsızlıklarda da dışardan uygulanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com