Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fare, kulağı

Fare Kulağı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fare Kulağı

Fare Kulağı Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Fare Kulağı Hakkında - Fare Kulağı Faydaları - Fare Kulağı Yetiştiriciliği

Bulunduğu yerler: Kuru otsu yerler, yol boylarında, ekin tarlalarında, çapalanan bitkiler arasındai işlenmemiş topraklarda yetişir

Yapısı: 5-40 (60) cm kadar yüksek, eğik ta kaideden dallanır, üç köşleli, ince saplı bir yıllık otsu bitkidir Yapraklar karşılıklı, oturak (bitişik), yumurta şeklinde, sivrice, bütün kenarlıdır Çiçekler turuncu, kırmızı veya mavi, uzun saplı, yaprak koltuklarından çıkar Kaideye yakın çanak 5 bölümlü, taç alt ucunda kaynaşık 5 yapraklı, erkek organlar 5 meyve kapaklı bir kutucuktur

Kullanılan Kısımlar: Toprak üstü kısımlar Çiçek açma zamanında (Mayıs, Ağustos aylarında) toplanır Gölgede veya 40 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulur Kuru bitki kokusuz ve acı tattadır Kabul edilen rutubet %13 tür Balya halinde paketlenir

Kimyevi Terkibi: Siklamin glikozidi, saponin karakterinde maddeler (saponoidler) peptonize edici enzim, privmeraz enzim vs ihtiva eder

Hangi Hastalıklarda Kullanılır: İdrar söktürücü, kabız verici, su toplama, kalbi şişkinlikler, böbrek taşları hastalığı, gut, sarılık, nefes darlığı, sara hastalıklarına karşı kullanılır

Fare kulağı Halk Tababetinde verem, safra kesesinde taş, karaciğer sirozu kurdeşen vs hastalıklarda kullanılmasını tavsiye eder Haricen göden çıkması, göz iltihaplarında yıkamakta ve göze koymakta kullanılır

Kullanılışı: Bitkiden 1 kahve kaşığı 400 gr kaynar su ile haşlanır ve 2 saat bekletilir Günde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com