Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayı, elması

Ayı Elması

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayı Elması

Ayı Elması Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Ayı Elması Hakkında - Ayı Elması Faydaları - Ayı Elması Yetiştiriciliği

(Maclura pomifera ve maurantiaca)

Dutgiller familyasındandırDiğer adları hint portakalı,yalancı portakal,avlu ağacı

7-20 metre boylarında,geniş,yuvarlak tepeli bir ağaçtırAlmaşık dizilişli,5-12 cm boylarında üst yüzü parlak ,alt yüzü açık yeşil,sivri uçlu,yumurtamsı yaprakları vardırMayıs haziran aylarında küremsi küçük çiçekler açar10-15 cm çapındaki ütürlü,yuvarlak meyveleri portakalı andırırBunlar önceleri yeşilken zamanla sararır,eylül –ekim aylarında olgunlaşır ve reçinemsi bir koku yayar

Anayurdu Amerika olan dikenli bir ağaçtırEskiden istanbulda ,Bursa da gölgesi ve çit oluşturması için yaygınlıkla yetiştirilir

Meyvelerin bileşiminde alkolitler,glikozitler,şekerler,asitler,katranlı maddeler,morin ve rutin flavonitleri ve c vitamini yapraklarda yine c vitamini bulunur

Meyvelerin yüksek tansiyonu düşürücü etkisi olduğu saptanmıştırBunun için 100 gram kuru meyve 1 litre kaynar suyla demlenir,günde iki üç kez birer bardak içilir

Ayrıca taze meyve şırası tereyağıyla karıştırılıp cerehatlı yaralara uygulanır

Maclura aurantiaca adında daha az yaygın bir ayıelması türüde bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com