![]() |
Hünnap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() HünnapHünnap Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Hünnap Hakkında - Hünnap Faydaları - Hünnap Yetiştiriciliği Cehrigiller familyasındandır ![]() ![]() 7-8 metre boylarında esmer kabuklu çok dallı, dikenli,küçük bir ağaç ve bu ağacın olgunlaştığında kırmızımsı kahverengi renge dönen meyveleridir ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hünnap anayurdu Çinde 4 bin yıldır yetiştirilmektedir ![]() ![]() Olgun meyvenin bileşiminde müsilaj, şeker,tanen,pektin,ve C vitamini ham meyvede iyotlu bileşikler yapraklarda uyuşturucu maddeler ve alkoloitler bulunur ![]() Hünnabın öksürük kesici balgam söktürücü, kan temizleyici,,yumuşatıcı, kabızlık giderici etkileri vardır ![]() Bunun için 100 gram kurutulmuş meyve 1 litre suda kaynatılır ve günde iki bardak içilir ![]() Meyvenin çiğ yenmesi de benzer etkiler gösterir ![]() Dalların kabukları ve yapraklarsa sindirim kolaylaştırıcı etki yapar ![]() Evliya Çelebi Karabiga da çok hünnap yetiştiği ve bunların çok hünnap yiyip suyunu içtikleri için boğmacaya ve diğer boğaz hastalıklarına yakalanmadıklarını yazar ![]() |
![]() |
![]() |
|