Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ardıcı, katran

Katran Ardıcı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Katran Ardıcı

Katran Ardıcı Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Katran Ardıcı Hakkında - Katran Ardıcı Faydaları - Katran Ardıcı Yetiştiriciliği

(Juniperus oxycedrus)

Servigiller familyasındandırArdıç katranı da denir

2-4 metrelik çalı nadiren de 15 metreye bile varan bir ağaçtır

Türünün diğer üyeleri gibi kışın yapraklarını dökmezİğne yaprakları sivri ve batıcıdırÜzümsü kozalakları yuvarlak yada yumurta biçimindedir;ikinci yılında olgunlaşırken parlak kahverengi kırmızı rengini alır

Anayurdu Avrupa ve Akdeniz havzasıdırIraktan Afkanistana kadarda yayılmıştır

Ülkemizde iki alt türü Büyükkozalaklı katran ardıcı ve Küçükkozalaklı katran ardıcı kendiliğinden yetişirMaki topluluğunun bireylerinden sayılırDoğu Anadolu ve Tuz Gölü çevresi dışında Anadolunun hemen her yerinde ve Trakya da görülür

Dallarının kök ve gövde odununun yakılmasıyla elde edilen katranı şurup kıvamında siyah-kırmızımsı keskin kokuludur

Bileşiminde reçine uçucu yağ, kadinen ile fenol türevleri bulunur

Antik çağlardan bu yana uyuz , egzama,kellik, saçkıran, sedef hastalığı, sivilce gibi rahatsızlıklarına karşı dışardan ve içerden kullanılmıştır

Leblebi tozuyla yada balla karıştırılarak yutulabilir, pomat gibi doğrudan cilde sürülebilir

Modern tıp da katran ardıcının katranından mikrop ve bakteri öldürücü olarak yararlanmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com