Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kava

Kava Kava

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kava Kava

Kava Kava Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Kava Kava Hakkında - Kava Kava Faydaları - Kava Kava Yetiştiriciliği

(Piper methysticum)

Karabibergiller familyasındandır

Güney Pasifikte Havai ve Marquises adalarında yetişen yüreksi yaprakları ve sarımsı kahve rengi kökleri olan çalımsı bir biber türünün köklerinden yapılan , uyarıcı, alkolsüz, bir içkiRengi sarımsı- yeşil lezzeti acıdır

Bir şefin yada kralın tahta çıkışı komşu yöneticilerden biriyle yapılan önemli bir toplantı savaşa yada ava başlangıç gibi nedenlerle yapılan törenler sırasında içilmiştir

Bileşiminde seratonin bulunur

Günümüzde bütün dünyada sinirlilik ve uykusuzluk hallerinde kullanılıyorKas spazmı ile gelişen kramplarda yararlıdırGece uykusunu düzenlerKadınlarda menopoz sıkıntısını giderir

Ancak dikkat kimi ilaçlarla etkileşimi zararlı sonuçlar verebilir! Nitekim karaciğere zarar verdiği şeklinde iddialar bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com