Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahce, fasulyesi

Bahçe Fasulyesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bahçe Fasulyesi

Bahçe Fasulyesi Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Bahçe Fasulyesi Hakkında - Bahçe Fasulyesi Faydaları - Bahçe Fasulyesi Yetiştiriciliği

BULUNDUĞU YERLER:Memleketimizin her tarafında kültür olarak yetiştirilirVatanı Güney Amerika’dır

YAPISI:Bir yıllık otsu bitkidirSaplar çok dallı, tırmanıcıdırYapraklar; 3 parçalı, üzeri hav’la kaplı, geniş yumurta biçiminde sivricedirÇiçekler; beyaz veya pembe menekşe renginde, çiçek demeti, salkım gibi biraradadırÇanak 5 bölümlü kaynaşık, yapraklar düzensizdirTaç; kayıkçık, flama ve kanatçıktan ibarettirMeyve uzun, sarkık olup, iç kısmında böbrek şeklinde beyaz veya alacalı tohumlar ile doludur

KULLANILAN KISIMLAR:İyice olgunlaştıktan sonra koparılan ve içinden fasulyeleri alındıktan sonra kalan başak kabukları, Temmuz-Ağustos aylarında toplanır ve güneşte kurutulurKuru başaklar beyaz veya az sarımtrak renkte, kokusuz, tatlı bir lezzettedir%12 rutubete müsaade edilirBalya halinde paketlenirKuru ve havadar binalarda muhafaza edilir

KİMYEVİ TERKİBİ:İnulinemuadil madde argirin, asparagin, trigonelin, tirozin, lizin, levsin, kolin, triptofan, albüminli maddeler, silisyum asidi, tanenler, vitamin C, %40 dolayında hemiseluloz vs ihtiva eder

HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR:Fasulye başakları; kandaki şeker miktarını düşürür, idrar söktürür ve vücudun su toplamasına mani olurBundan dolayı şeker hastalığına yardımcı ilaç olarak kullanılırAyrıca idrar yolları hastalıkları (işeme tutukluğu), sulu zatülcenp (sulu plevrit) iltihabı, şişkinliklerle gelen kalp yetersizliği ve yüksek tansiyonun ilk devrelerinde de kullanılır

Halk tababetinde kavrulmuş fasulye taneleri; toz haline getirilerek çeşitli sulu ekzamalar üzerine pudra gibi serpilir

KULLANILIŞI:İyice kıyılmış fasulye başaklarından 3 çorba kaşığı 0,5 lt suda 10 dakika kaynatılıp, süzülürGünde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com