Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
frenk, inciri

Frenk İnciri

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Frenk İnciri

Frenk İnciri Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Frenk İnciri Hakkında - Frenk İnciri Faydaları - Frenk İnciri Yetiştiriciliği

( Opuntia ficus-indica)

Kaktüsgiller familyasındandırDiğer adı firavun inciri,hint inciri,kaynana dili,mart yemişi,kaktüs

1-5 metre boylarında dikenli,etli sulu,kalın ve yumuşak dokulu,deriyi çağrıştıran sert yassı ve yeşil gövdeli çok yıllık çalımsı bir bitkidirYaz aylarında 75-10 cm genişliğinde sarı çiçekler açarOlgunlaştığında sarı kırmızı yada morumsu renge çalan yumurta biçimli meyveleri vardırYılda üç kez ürün verebilir

Meksika kökenlidirAvustralya da zirai alanlarda zararlı bitki muamelesi görür;çünkü olur olmaz yerden çıkarak tarımı zorlaştırır

Tavuk yumurtası iriliğine yaklaşan bu meyvelerin içindeki yumuşak öz yenir yada yağı çıkarılırBileşiminde çeşitli mineraller bulunur

Yumuşatıcıdır, dizanteriyi,kanlı ishali kesici etkisi vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com