Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gece, menekşesi

Gece Menekşesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gece Menekşesi

Gece Menekşesi Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Gece Menekşesi Hakkında - Gece Menekşesi Faydaları - Gece Menekşesi Yetiştiriciliği

(Hesperis matronalis)

Turpgiller familyasındandırDiğer adları Gündüz çiçeği,frenk menekşesi

100 cm boylanabilen ince gövdeli mızraksı yeşil yaprakları olan ve ikinci yılında çiçek açan iki yıllık otsu bir bitkidirGece açılan daha doğrusu kokusu geceleyin daha çok duyulan çiçekleri pembe yada beyazdır3 mm uzunluğundaki kahverengi tohumları sivri uçludur

Anayurdu İtalya olan çiçek yazlık evlerin bahçelerini süsler kokusuyla neşe saçtığı gibi tıbbi etkileride vardır

Tohumu ilkbaharda ekilir çıkan filizler 45 cm lik aralıklarla seyreltilir yada şaşırtılır

Rokadan daha acı olan yaprakları salatalara girer kurutulmuş çiçekleri odalara güzel bir koku ve görüntü sunması için hazırlanan potpuri tabaklarında yer alır

Yaprakları idrar arttırıcı terletici,taş ve kum düşürücü etkiler gösterirBunun için 1 litre suya 3 gram konup kaynatılması 10 dakika bekletilip süzülmesi ve günde üç kez birer bardak içilmesi gerekirKurutulmuş yaprakları bir zamanlar iskorbüt hastalığına karşı yaygınlıkla kullanılmıştırAncak dikkat yüksek dozaj kusmalara yol açabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com