Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akasya, sarı

Sarı Akasya

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarı Akasya

Sarı Akasya Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Sarı Akasya Yetiştiriciliği - Sarı Akasya Hakkında

Sarı Akasya,Altın Yağmuru

SARI AKASYA, ALTIN YAĞMURU, SARI SALKIM, ABANOZ AĞACI

LABURNUM ANAGYROIDES MEDIC

(Leguminosae-fam)

Bulunduğu Yerler: Süs bitkisi olarak yetiştirilir

Yapısı: Bodur ve çalımsı bir ağaçtır 7 m kadar yükseklikte Yapraklar üçer üçer olup goncaları yoktur Meyveler koyu kahve ve fasulye şeklindedir Başaklarda 8 kadar çekirdek (tohum) bulunur Mayıs haziran aylarında çiçek açar

Kullanılan Kısımlar: Tohumlar Fasulye şeklindeki başaklar açılmadan evvel toplanır Gölgede veya 45 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulur İçindeki çekirdekler dövülerek çıkarılır Çekirdekler 45 derece ısı altında devamlı tutularak kurutulur Kuru çekirdekler koyu kahve rengi, kokusuz ve acı bir lezzettedir Torbalara doldurularak paketlenir Rutubetsiz ve havadar binalarda muhafaza edilir

Kimyevi Terkibi: Sitizin alkaloidi, kolin, sistin, pektin, ureaz anzimi, yağlı maddeler, tanenler vs bulundurur

Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Tohumlar solunumu ve felce uğrayan harap olmuş sinirleri uyarıcıdır

Yaprak ve tohumlar halk tababetinde bronşit, nefes darlığı, kalp hastalıkları, çarpıntı, göz ağrıları vs gibi yerlere kullanılması tavsiye edilir Şu anda, bitki sadece ilaç sanayiinde kullanılmaktadır

DİKKAT! BU BİTKİ ZEHİRLİDİR! DOKTOR KONTROLÜ ALTINDA ALINMALIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com