Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
katalon, savaşı

Katalon Savaşı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Katalon Savaşı

Katalon Savaşı - Katalon Savaşı Tarihi - Katalon Savaşı Hakkında

Chalons Savaşı (ya da Catalaunum Savaşı), Roma İmparatorluğu generali Flavius Aetius ve müttefiki Vizigotlar ile, Attila arasında Galya'da gerçekleşen ve kayıpların yüzbinleri bulduğu dönemin en kanlı savaşlarından biridir

Attila, ordusu ile birlikte Galya üzerine sefere çıkar ve Ren Nehri'ni geçerek Paris'e doğru[kaynak belirtilmeli] ilerlemeye başlar ve Chalons vadisinde (bugünkü Châlons-en-Champagne civarında) Roma ve Vizigot ordularıyla karşılaşır burada şiddetli bir muharebe geçer ve sonunda Hunlar Ren Nehri gerisine püskürtülür Savaşta Vizigot kralı Thedorik Hunlar tarafından öldürülür

Attila'nın amacı, eski Avrupa'nın en zengin ülkelerinden olan Galya'yı yağmalamak ve buraya yerleşmeye çalışan Germenleri/Gotları iterek Roma üzerindeki baskıyı arttırmaktı Ancak yabancı topraklarda büyük bir orduyla ilerlerken lojistik sorunlarla karşılaşması; yerli halkın, bölgeye yerleşmeye çalışan Gotların ve bölgenin sahibi Romalıların aynı anda düşmanlığını kazanması ve kendisine karşı bir ittifakın kurulması; Romalıları küçümsemesi ve tabii General Aetius gibi bir deha ile karşılaşması, Attila'nın başarısız olmasına yol açtı Yağma hareketlerine kalkışmadan önce Roma direnişini kesinkes kırmak zorunda olduğunu kavrayan Attila, bir yıl sonra daha farklı bir strateji ile İtalya'ya yürüyecekti

Katalon Savaşı, Puvatya Savaşı ile beraber, Ortaçağ'ın başında şekillenmeye başlayan yeni Avrupa'nın, büyük bir dış tehdidi bertaraf ettiği önemli bir kırılma noktasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com