Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
city, oklahoma, saldırısı

Oklahoma City Saldırısı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oklahoma City Saldırısı

Oklahoma City Saldırısı Tarihi - Oklahoma City Saldırısı Hakkında - Oklahoma Citydeki Olaylar

Oklahoma City bombalı saldırısı, ABD'nin Oklahoma City kentinde 19 Nisan 1995 günü meydana gelen bombalama saldırısıdır

Kronoloji

19 Nisan 1995 günü sabahında eski bir Amerikan yedek askeri olan Timothy McVeigh ve yardımcısı Terry Nichols, Oklahoma City'deki Murrah Binası'nın önüne bir bomba bıraktı Bomba, yerel saatle saat 9:02'de patladı Patlamada Murrah Binası büyük zarar gördü ve yıkıldı 168 kişi öldü, 680'den fazla kişi yaralandı Patlama 11 Eylül 2001 saldırılarına kadar Amerikan tarihinin en büyük saldırılarından biri olarak tarihe geçti

• Patlamadan iki gün sonra Murrah Binası

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com