Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fenian, saldırıları

Fenian Saldırıları

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fenian Saldırıları

Fenian Saldırıları Nedir - Fenian Saldırıları Hakkında - Kanada Fenian Saldırıları - Kanada Ayaklanmaları

1866-1870 yılları arasında çıkmış askeri hareketlilik

• Fenian Monument

İrlanda-Amerikalı Fenian Kardeşler, ABD'yi İngiltere'ye karşı savaşa sokarak, İrlanda'yı bağımsızlığına kavuşturacaklarına inanıyorlardı Kardeşler, bu planı o zamanlar İngiliz dominyonu olan Kanada'ya saldırarak gerçekleştireceklerdi

1 Haziran 1866'da Buffalo'dan yola çıkan Fenian kuvvetleri sınırı geçtiler ve Fort Erie adlı Kanada kasabasını ele geçirdiler Kanadalı gönüllüler, yaklaşık 1500 kişiden oluşan Fenianlara direniş gösterdiyseler de başarılı olamadılar Üç gün süren direnişe başka kuvvetler de katılınca Fenianları Niagara Nehri'nin karşısına geri püskürttüler Bir sonraki hafta Vermont'dan Batı Kanada'ya (Quebecc) düzenlenen benzer bir saldırıyı da püskürttüler

Birleşik Devletler yetkilileri bu saldırılara karşı faaliyete geçtikleri halde Ferian sorunu devam etti ve sonunda 25 Mayıs 1870'de geçen sürede saldırılar tekrar başladı Fakat bu sefer hazırlıklı olan halk saldırıyı son defa püskürttü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com