Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
curupaity, muharebesi

Curupaity Muharebesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Curupaity Muharebesi

Curupaity Muharebesi - Curupaity Muharebesi Hakkında - Curupaity Muharebesi Tarihi

Curupaity Muharebesi(22 Eylül, 1866), Üçlü İttifak Savaşı'nın önemli çarpışmalarından

22 Eylül 1866 sabahı, Brezilya İmparatorluğu, Arjantin ve Uruguay birliklerinden oluşan müttefik kuvvetleri, Curupaity'daki Paraguay müstahkem mevkilerine saldırdı Paraguay askerlerine General José E Díaz komuta etmekteydi Ve Díaz'ın elinde 5000 asker ve 49 top bulunuyorduBrezilya Deniz Kuvvetleri tarafından desteklenen ve 20 000 askerden oluşan müttefik ordusunun saldırısıyla başlayan çatışma, Paraguay birliklerinin kesin zaferi ile sonuçlandı Muharebe ittifak kuvvetleri için bir bozgundu 20 000 kişilik müttefik ordusunun (Arjantin ve Brezilya) yüzde 20'sinin yok olduğu bu çarpışmada, Paraguay’ın kaybı 100 askere bile ulaşmıyorduBaşarısızlık sonrası müttefik ordusunda komuta değişikliğine gidildi

Paraguay 6 yıl sürecek ve çok kanlı geçecek olan Üçlü İttifak Savaşı'ndaki en büyük başarısını bu çarpışmada elde etmiştir Ancak Francisco Solano López'in zor durumda kalan düşmanlarına karşı saldırıya geçmemesi onun için öldürücü bir hata oldu ve elde edilen bu başarı Paraguay için geçiçi bir zaferden öteye gidemedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com