Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
lehistan, savaşı, veraset

Lehistan Veraset Savaşı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lehistan Veraset Savaşı

Lehistan Veraset Savaşı Nedir - Lehistan Veraset Savaşı Hakkında - Lehistan Veraset Savaşı Sebepleri

Lehistan Veraset Savaşı (1733-1738) Lehistan kralı II August'un ölmesi üzerine çıkan taht kavgalarının diğer Avrupa ülkelerinin de katılmasıyla bir veraset savaşına dönüşmesidir

Lehistan kralı ve Saksonya elektörü II August'un 1 Şubat 1733'te ölümü ile Lehistan tahtının boşalması 5 yıl süren bir Avrupa savaşına yol açtı Lehistan'da kralın seçimle gelmesi, II August'un oğlu olan III August'a, Saksonya hanedanına kesin bir şans tanımıyordu Fransa kralı XV Louis de kayınbabası olan Stanisław Leszczyński'yi tahta geçirme peşinde idi Fransa'nın gücünden çekinen Avusturya ve Rusya, Saksonya elektörünü desteklediler İspanya ve Saksonya krallıkları ise Fransa'nın yanında yer aldılar Bu iki koalisyon savaşa başladı Fransa düşmanlarını yendi Fakat 1738 Viyana Antlaşması ile Stanisław Leszczyński'yi desteklemekten vazgeçti III August, Varşova tahtına çıktı Ezilen Avusturya, Sardunya krallığına toprak verdi Bourbon Hanedanına da Napoli ve Sicilya krallığını bıraktı Bu suretle, savaş da Bourbon hanedanına şan kazandırarak sona erdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com