Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cephesi, güneybatı

Güneybatı Cephesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güneybatı Cephesi

Güneybatı Cephesi - Güneybatı Cephesi Tarihi - Güneybatı Cephesi SSCB

Günaybatı Cephesi (Rusça: Юго-Западный фронт / Yugo-Zapatnıy front), II Dünya Savaşı sırasında kurulan Kızıl Ordu cephelerdeninden 20 Ekim 1943 tarihinden itibaren 3 Ukrayna Cephesi olarak adlandırıldı

Komutanlar

General-polkovnik M P Kirponos (Haziran - 20 Eylül 1941) ☠

Sovyetler Birliği Mareşali S K Timoşenko (Eylül - Aralık 1941 ve Nisan - Temmuz 1942)

Korgeneral F Ya Kostenko (Aralık 1941 - Nisan 1942)

Sovyet Askerî Konseyi üyeleri (Siyasi Komiser)

Korordu Komiseri N N Vaşugin (Haziran 1941)

Tümen Komiseri E P Rykov (Haziran - Ağustos 1941)

Ukrayna Komünist Partisi Merkez Komitesi Sekreteri M A Burmistenko (Ağustos - 20 Eylül 1941) ☠

Ukrayna Komünist Partisi Merkez Komitesi Sekteteri N S Kruşçev (Eylül 1941 - Temmuz 1942)

Tümen Komiseri K A Gurov (Ocak - Temmuz 1942)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com