Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adaları, gilbert, marshall, seferi

Gilbert Ve Marshall Adaları Seferi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gilbert Ve Marshall Adaları Seferi

Gilbert Ve Marshall Adaları Seferi - Gilbert Adaları Seferi - Marshall Adaları Seferi

Gilbert ve Marshall Adaları Seferi (İngilizce: Gilbert and Marshall Islands campaign, Japonca: ギルバート・マーシャル諸島の戦い), II Dünya Savaşı Pasifik Cephesi'nde, Kasım 1943 ile Şubat 1944 arasında gerçekleşen Merkezî Pasifik'te Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri ve Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyade Kolordusu'nun stratejik kilit harekâtlarıdır Bu sefer 1942'deki ABD kolorduları tarafından Makin Adası Baskını'ndan önce gerçekleştirimiştir

Gilbert ve Marshall Adaları'ndaki Japon üsleri, Japon İmparatorluğu'nun doğu dış savunma perimetresiydi Marianas seferi ertesi yaz gerçekleştirilmiştir

ABD Deniz Piyadeleri'nin Tarawa Muharebesi sırasında bir Japon kalesine saldırması

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com