Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
diriye, kuşatması

Diriye Kuşatması

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Diriye Kuşatması

Diriye Kuşatması Tarihi - Osmanlı Suudi Savaşları - Diriye Bölgesi

Diriye Kuşatması

Osmanlı Suudi Savaşları

Tarih 1818

Bölge Diriye

Sonuç Osmanlı zaferi
Taraflar

(1453-1844)Osmanlı İmparatorluğu

İlk Suudi Devleti
Kumandanlar

(1453-1844)Mısırlı İbrahim Paşa

Abdullah İbn Saud
Güçler

30000 ,30 top 2000
Kayıplar

Bilinmiyor Çok sayıda sivil ve asker

öldürüldü ve yaralandı

Diriye tahrip edildi

Diriye Kuşatması, 1818 yılı sonunda Mısırlı İbrahim Paşa kuvvetleri oraya ulaştığında meydana geldi Abdulah İbn Suud zayıf bir ordu ile başşehri savunmaya çalışıyordu Bir kaç gün sonra Abdullah İbn Suud,Osmanlı'larca kuşatıldı Abdullah esir edildi Kendisi, hazineleri ve sekreteri İstanbul'a gönderildi(Bazı referanslara göre Kahire'ye)

Mısırlı İbrahim Paşa'nın güvenlik sözü,Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın onların lehinde aracılığına rağmen ölüme koyuldular 1819 yılında İbrahim Paşa Arap Yarımadasındaki bütün muhalefeti azaltarak Kahire'ye döndü

Osmanlı Suudi Savaşını bitirerek Osmanlı'larla Yunan'lılara karşı olan görevine başladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com