Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1904, antlaşması, barış

1904 Barış Antlaşması

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1904 Barış Antlaşması

1904 Barış Antlaşması Tarihi - 1904 Barış Antlaşması Hakkında - 1904 - Barış Antlaşması

Çeşidi Barış Antlaşması

İmza

- yer 20 Ekim 1904

İmzacı devletler Şili - Bolivya

Dilleri Portekizce

1904 Barış Antlaşması Şili ve Bolivya arasında 20 Ekim 1904 tarihinde imzalanmıştır Bu antlaşma bir nevi 1884 yılında imzalanan Valparaíso Antlaşması'nın devamı ve güncellenmiş son şekli olarak algılanmaktadır

Bu antlaşma ile Pasifik Savaşı resmen sona erdirilmiş oldu Bu antlaşma ile her iki ülke arasındaki 96 sınır noktası belirlenmiş ayrıca Bolivya daha önce kendi topraklarının içerisinde yer alan sahil bölgesi Antofagasta'nın Şili'nin hakimiyetinde olduğunu, Şili ise Bolivya'nın Şili'nin pasifikteki liman kentleri ile ticari faaliyetlerde bulunabileceğini kabul etmiştir

Buna ilaveten La Paz ile Arica arasında demiryolu bağlantısı kurulması kararlaştırılmıştır

İlerleyen yıllarda her iki ülke arasında yine her iki ülkenin onayı ile ufak tefek sınır değişiklikleri gerçekleştirilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com