Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayaklanması, demerara

Demerara Ayaklanması

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Demerara Ayaklanması

Demerara Ayaklanması Hakkında - Demerara Ayaklanması Tarihi - Demerara Ayaklanması Nedenleri

Demerara Ayaklanması 1823 yılında Britanyalı kolonistlere karşı yapılmış yerli ayaklanması

Gelişimi

İngiliz şeker kamışı plantasyonu sahipleri ve Hristiyan misyonerler, günümüzde Guyana olarak bilinen, verimli bir sahil bölgesi olan Demerara 'daki köleler hakkında tartışmaya başlamışlardı 1823'te yaklaşık 12000 köle, özgürlüklerine kavuşmak için ayaklandı ve plantasyonlara saldırdı İsyanı teşvik etmekle suçlanan iyimser rahip John Smith idam edilmeyi beklerken hapiste öldü

Saldırı teknik açıdan yetersizdi ve köleler ele geçirdikleri küçük zaferi kısa sürede kaybettiler Yüzlerce köle öldürüldü Savaşın sonunda yalnızca 33 kişi kalmışlardı Ayaklanmada yalnızca üç Britanyalı öldü

Sonucu

Demerara, İngiliz Guyana'sının kraliyet sömürgesi olarak kurulması için komşu Berbice ve Essequibo ile birleştirildi 1833 yılında kölelik tüm sömürgelerde kaldırıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com