Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arsak, krallığı

Arsak Krallığı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arsak Krallığı

Arsak Krallığı Tarihi - Ermenistan Tarihi

Ermenistan tarihi
Tarih Öncesi
Urartular
Frigler
Antik
Orontid Hanedanı
Artaksiad Hanedanı
Arşak Hanedanı
Ortaçağ
Bagratlı Krallığı
Ruben Hanedanı ve Kilikya Krallığı
Artsah Krallığı ve Haçen Melikleri
Revan Hanlığı
Modern
Ermeni Kırımı
Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti
Sevr Antlaşması
Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti
Bugün
Ermenistan Cumhuriyeti
Karabağ Savaşı ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti

Arsak Hanedanı veya Arşak Hanedanı (Ermenice: Արշակունի / Aršakuni), Kafkasya´da MÖ 150'li yıllarda kurulan bir Ermeni devletti

Arsak Krallığı'nın merkezi, bugünkü Ermenistan sınırları içinde yer alan Armavir´di Krallık sınırları batıda akan Murat Nehri´ne kadar olan bölgeyi kapsamaktaydı Arsaklılar, daha sonra Muş yöresine kadar ilerlemişlerdir Krallık, İran ve Azerbaycan bölgesinde giderek güçlenen Partlar karşısında ağır bir yenilgiye uğrayarak yıkılma sürecine girmiştir Ancak tahta geçen Kral Tigran ülkesini tekrar güçlendirdi ama ülkenin ismini değiştirerek Tigran Krallığı´nı kurdu Böylelikle Arakslar tarihe karıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com