Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almanya, federal, meclisi

Almanya Federal Meclisi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Almanya Federal Meclisi

Almanya Federal Meclisi Hakkında - Almanya Federal Meclisi Tarihi - Almanya Federal Meclisi Üyeleri

Almanya Federal Meclisi (Almanca: Bundestag), Almanya'nın yasama organıdır

II Dünya savaşı sonu kurulan Batı Almanya Federal Cumhuriyeti'nın Parlamentosu Bonn şehrinde faaliyete geçer ve her iki Almanya'nın 1990 da tekrar birleşmesine kadar burda faliyette idi

1990'da tekrar birleşen Almanya'nın parlamentosu, alınan oybirliği kararı ile başkenti Bonn'dan Berlin'e taşıdı Bugün Berlin'de eski Reichstag (II Dünya Savaşında ağır hasar görmüş Alman İmparatorluğunun Parlamentosu) binasının temelden onarımı sonucunda buraya taşındı Berlin'de bulunan parlamentonun mensupları, doğrudan Alman halkı tarafından seçilir Milletvekili sayısı 598, yasama dönemi ise toplam 4 yıldır

Bugün bu parlamentoda çeşitli fraksiyonlara ve partilere mensub Türk asıllı Alman milletvekilleri bulunmaktadır

Cem Özdemir, Yeşiller Başkanı

Dr Lale Akgün, SPD

Ekin Deligöz, Yeşiller

Prof Dr Hakkı Keskin, Sol

Hüseyin-Kenan Aydin, Sol

Sevim Dağdelen, Sol

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com