Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
krallığı, macaristan

Macaristan Krallığı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Macaristan Krallığı

Moğol istilaları - Avrupa tarihi taslakları - Macaristan tarihi

Macaristan Krallığı 1000-1944 yılları arasında Orta Avrupa'da hüküm sürmüş bir krallıktı 1000-1526 yılları arasında bağımsız bir ülke olan Macaristan Krallığı Mohaç Savaşı'ndan sonra topraklarının büyük bir kısmını Osmanlı Devleti'ne kaybetti Topraklarının geri kalan kısmı Habsburg Hanedanının yönetimi altında özerk bir krallık olarak yaşadı 1686 yılında başta Budin (Budapeşte) olmak üzere Macaristan'ın büyük bir kısmı Habsburgların eline geçti 1867 yılına kadar Macaristan Krallığı varlığını Avusturya İmparatorluğunun bir parçası olarak sürdürdü Bu dönemde Macaristan Krallığı kendi meclisine ve anayasasına sahipti ama meclis üyeleri Habsburg hanedanı tarafından tayin ediliyordu 1867 yılında Avusturya-Macaristan İmparatorluğu kuruldu Bu çift monarşi sistemi I Dünya Savaşı'nın sonuna kadar varlığını sürdürdü 1920-1946 yılları arasında Macaristan Krallığı tekrar bağımsız bir ülke olarak devam etti 1946 yılında Macaristan Halk Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla Macaristan Krallığı resmen son buldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com