Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kuşatması, toma

Toma Kuşatması

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Toma Kuşatması

Toma Kuşatması Hakkında - Toma Kuşatması Nedenleri - Toma Kuşatması Sonucu

Toma Kuşatması 14 - 17 Eylül 1914 tarihleri arasında yaşanan ve çevresi sarılan Alman Yeni Ginesi'nin geri çekilmeye zorlandığı kansız olaydır Kuşatma, bölgedeki son direniş noktasını ele geçirmek amacıyla yapılmıştır

Olaylar

Bita Paka'da yenilen Alman güçleri Toma'nın 27 km yakınına dek çekilmişlerdi Ne var ki, bu birliği izleyen 200 kişilik bir Avustralya gücü kenti sardı ve bombalamaya başladı HMAS Encounter gemisinin de bölgeye ulaşmasının ardından yakın sırtlar mermi yağmuruna tutuldu Kentin Alman valisi Eduard Habar, güçlerinin birkaç gün içinde tükeneceğini biliyordu ancak teslim olmak yerine Alman Doğu Asya Filosu'nun gelip kendilerini kurtarmasını beklemeye başladı Umutlarının boş çıktığını gören Dr Habar, Avustralyalılarla barış görüşmelerine başladı

Sonuçları

Bölge yönetiminin geri çekilmesi Alman Yeni Ginesi'nin büyük bölümünün Avustralya denetimine girmesine yol açtı Bölgede yaşayan Alman yurttaşlar gözaltına alındı ve daha sonra sınırdışı edildiler Toma'nın düşmesinin ardından bölgede etkinliğini koruyan tek Alman gücü savaşın sonuna dek geri çekilmeyecek olan Hermann Detzner ve 20 kişilik ekibidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com