Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mançjurii, sopkah

Na Sopkah Mançjurii

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Na Sopkah Mançjurii

Na Sopkah Mançjurii Tarihi - Na Sopkah Mançjurii Sözleri - Rusya Vals Şarkısı - Na Sopkah Mançjurii Anlamı

Na sopkah Mançjurii (Rusça: На сопках Маньчжурии / Na sopkakh Manchzhurii; anlam: Mançurya'nın tepelerinde), Rusya'nın popüler vals ve şarkısı

Şiiri, Rus-Japon Savaşı sırasında 1905'te kendisi de Rusya İmparatorluğu'nun Yekaterinburg'taki 214 Mokşanski Piyade Taburu'na bağlı asker olan İlya Şatrov (Илья Алексеевич Шатров) tarafından savaşta ölen arkadaşı için Moşkanski polk na copkah Manşjurii (Мокшанский полк на сопках Маньчжурии; Mokshanskiy polk na sopkakh Manchzhurii; Mançurya'nın tepelerindeki Mokşanski alay) olarak bestelendi

Finlandiyalı grup The Sounds (Mandshurian Beat adıyla), İsveçli grup The Spotnicks (Manscurian Beat adıyla), ABD'li grup The Ventures (Manchrian Beat adıyla) gibi çeşitli müzik gruplar tarafından yorumlandı

1991'de Urga - terrirotiya lyubvi (Урга - территория любви) adlı filmde kullanıldı

• Mukden Muharebesi sonrasında geri çekilen Rusya İmparatorluğu askerleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com