Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
katliamı, maragha

Maragha Katliamı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maragha Katliamı

Maragha Katliamı Nedenleri - Maragha Katliamı Sonucu - Maragha Katliamı Tarihi

Maraga Operasyonu ya da Maraga Katliamı, Maraghar Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 10 Nisan 1992 tarihinde Terter rayonu'nun Maragha köyünde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri askerî birliklerinin Ermeni sivilleri öldürdüğü olayı

Zararlarını gözeten[kaynak belirtilmeli] ve görgü tanıklarıyla röportaj yapan Caroline Cox'a göre, Maragha köyüne saldıran Azerbaycan askerleri tarafından yaklaşık 45 köylü öldürülmüş, köy yakıp yağmalanmış ve yaklaşık 100 Maragha'lı bayan ve çocuğu kaçırılmıştır

Saldırıların ardında köyünden sürülen Maragha'lılar 1994'te imzalanan ateşkes sonrasında da kendi köyüne geri dönememişlerdir Bölge hâlen Azerilerin kontrol altındadır Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Parlamentosu Başkanı Gevorg Petrossian'e göre, Maragha'ya karşı düzenlenen saldırı sırasında 53 sivil öldürülmüştür

BM Cenevre Ofisi Nezdinde Ermenistan Daimi Temsilciliği'nin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun 58 oturum sekreterliğine gönderdiği 27 Mart 2002 tarihli mektupta "10 years of Maragha massacre (Armenian village in mardakert region of Nagorno Karabagh)" başlıklı bilgi aktarılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com