Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
lankadaki, sri, tarihi, yahudilerin

Sri Lanka'daki Yahudilerin Tarihi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sri Lanka'daki Yahudilerin Tarihi

Sri Lanka'daki Yahudiler - Sri Lanka'daki Yahudiler Hakkında - Sri Lanka'daki Yahudi Tarihi

Sri Lanka'daki Yahudilerin tarihi en azından 9 yüzyıla kadar dayanmaktadır 10 yüzyılda, İran'ın Siraf kentinden gelen Arap Müslüman seyyah Abu Zeid al Hasan, Seredib'de 'çok sayıda Yahudi olduğundan' bahsetmektedir; Serendib, Arapların Sri Lanka için kullandığı terimdi

12 yüzyılda, İspanya'nın Navarra eyaletinden gelen Ortaçağ'ın maceraperest seyyahlarından Sefarad Tudela'lı Benjamin, Sir Lanka'da 3000 Yahudi'nin varlığından söz etmiştir

Sri Lanka'nın bu ilk Yahudileri ya asırlar içinde nüfus arasında asimile oldu, ya Portekizlilerin adaya varmasıyla 16 yüzyılda zorla dinleri değiştirilip asimile oldu, ya da Portekiz Engizisyonu'nca katledildiler

Adada Yahudiliğin gereklerini yerine getirenler bulunmamaktadır Hatta, atalarının Yahudi olma ihtimaline rağmen atalarının Yahudi olduğunu bilen kişi dahi yoktur Sefarad Yahudilerince kullanılan "de Fonseka" soyadının varlığı bu kişilerin atalarının Yahudi olma ihtimalini beraberinde getirir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com