Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
emine, hatun

Emine Hatun

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Emine Hatun

Emine Hatun Kimdir - Emine Hatun Hakkında - Emine Hatun Kimin Eşi - II Murat'ın Annesi - I Mehmet'in Eşi

Emine Hatun (ölümü 1449) Osmanlı padişahı II Murat'ın annesi, Valide Sultan ve I Mehmet'in eşidir Beşinci Dulkadiroğulları Beyliği'nden Nasıreddin Muhammed (Mehmed) Bey'in kızıdır Yıldırım’ın oğlu, Osmanlı Padişahı Çelebi I Mehmed ile evlenmiştir 1398–1449 yılları arasında yaşamış, 1403’te evlenmiştir II Murat’ın annesi, dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet’in babaannesidir Oğlunun saltanatının büyük bir bölümünde hayattaydı Ancak Osmanlı Devletinin ilk dönemlerinde Valide Sultan'ların önemi henüz artmamıştı 1449 yılında oğlundan iki yıl önce öldü Cenazesi Bursa'daki Muradiye Camii'nde Hatuniye Türbesine gömüldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com